loading
Zatvoreno

Anketa o nasilju i uznemiravanju na radnome mjestu

Nasilje na radnome mjestu ugrožava zdravlje i dobrobit radnika, njihovu sigurnost i dostojanstvo, te osim samih žrtava, utječe i na njihove obitelji, kolektiv i zajednicu te predstavlja širi društveni problem. 

Zdravo radno okruženje i nulta stopa tolerancije na nasilje, uznemiravanje kao i na svaki oblik diskriminacije i mobinga u srži su SSSH-ovog Koncepta Rad po mjeri čovjeka, te je ključno u raspravi o zadovoljstvu radnim mjestom i kao takvo je strateški prioritet SSSH.

Zbog porasta slučajeva nasilja i uznemiravanja na radnome mjestu, borba protiv nasilja i uznemiravanja ponovno postaje prioritetnom temom sindikalnog pokreta. 

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenoga, a radi boljeg uvida u problem nasilja i uznemiravanja na radnome mjestu, te pripreme iscrpnog istraživanja koje će pokušati dubinski istražiti ovaj problem, SSSH provodi kratku anketu o nasilju i uznemiravanju na radnome mjestu. Stoga Vas molimo da iskreno odgovorite na pitanja u ovoj anketi – Vaši odgovori su potpuno anonimni i ni na koji način se ne mogu povezati s Vašim identitetom, a poslužit će formuliranju naših zahtjeva i mjera u cilju borbe protiv nasilja i uznemiravanja na radnome mjestu te skretanje pozornosti javnosti na ovaj problem.  

Hvala na sudjelovanju, zajedno smo jači!

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.
Učlani se