loading

Pravila privatnosti

Ova Politika privatnosti odnosi se na obradu osobnih podataka koje Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) prikuplja kroz peticije i ankete na web stranici akcije.sssh.hr.

Osobne podatke obrađujemo u skladu s važećim europskim i hrvatskim pravnim okvirom, uključujući Opću uredbu o zaštiti podataka.

Vaše podatke prikupljamo primarno kada ih s nama podijelite kroz potpisivanje peticije odnosno ispunjavanje ankete ili na drugi način (npr. kada se prijavite na naš newsletter putem web obrasca ili nas kontaktirate mailom). 
Kada potpisujete peticije odnosno ankete sami odlučujete koje podatke dijelite s nama, a za potpisivanje peticije obično će biti potrebni kontakt podaci kao što su ime i prezime, e-mail adresa, te grad i županija iz koje dolazite. 
U određenim slučajevima, ovisno o svrsi i karakteru peticije, moguće je da ćemo Vam ponuditi da s nama opcionalno podijelite i informaciju koja se odnosi na Vaše članstvo u sindikatu. Prema takvoj informaciji odnosimo se s posebnom pažnjom u skladu s čl. 9. Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka, što znači da računamo na Vašu izričitu privolu za obradu tih podataka, no taj podatak nećemo prosljeđivati adresatu peticije, niti bilo kojoj trećoj strani. 
Peticije SSSH alat su kojim nastojimo dati glas radnicima u Hrvatskoj i promicati njihova radnička prava. 

Sudjelovanjem u peticiji dajete SSSH privolu za obradu Vaših osobnih podataka te prosljeđivanje istih adresatu peticiju u svrhu koja je navedena u informacijama o peticiji. Vaše podatke obrađujemo na temelju Vaše izričite privole i u sklopu tzv. legitimnog interesa djelovanja sindikata (sloboda okupljanja i udruživanja). Ako ste za to dali pristanak, Vaše podatke također možemo koristiti kako bismo Vas informirali u vezi peticije koju ste potpisali i drugih akcija koje se pokreću putem stranica akcije.sssh.hr. Privolu za obradu osobnih podataka, sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka možete povući u svakom trenutku.

U situacijama u kojima to iz tehničkih razloga moramo učiniti, pristup Vašim osobnim podacima omogućujemo trećim stranama samo kad je to nužno potrebno, te vodimo računa da svi koji imaju pristup tim podacima poštuju primjenjiv pravni okvir i ovu Politiku privatnosti, te da pritom primjenjuju stroge sigurnosne standarde. Ovo se odnosi na pružatelje informatičkih i telekomunikacijskih usluga, kao što su programeri internetskih stranica, pružatelji usluga web hostinga i platforme za slanje newslettera.

Neki od Vaših osobnih podataka obrađivat će se izvan Europskog ekonomskog područja. U takvim slučajevima SSSH posluje samo s pružateljima vanjskih usluga čije je poslovanje usklađeno s europskim pravnim okvirom zaštite osobnih podataka, te čiji ugovori o pružanju usluga uključuju potrebne odredbe o zaštiti osobnih podataka i poštivanju Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka.

Za zaštitu Vaših podataka primjenjujemo različite administrativne, tehničke i organizacijske mjere i postupke, od imenovanja ovlaštenih osoba, do mjera zaštita pristupa i sklapanje ugovora sa trećim osobama koje će možda imati pristup podacima. 

Osobne podatke prikupljene kroz peticije i ankete čuvamo dvije godine ili do kraja razdoblja potrebnog za ostvarenje svrhe naznačene u Politici privatnosti. 

Opća uredba za zaštitu osobnih podataka daje Vam niz prava u vezi s Vašim osobnim podacima. (čl. 15-18, 20-21). Za pitanja u vezi obrade Vaših osobnih podataka, kao i zahtjeve u vezi prava u svezi sa zaštitom osobnoh podataka možete se obratiti službeniku SSSH za zaštitu osobnih podataka na e-mail: sindikalna-akcija@sssh.hr 
 

Uzmi stvaru svoje ruke

Samo organizirani u sindikat, radnici mogu kolektivno pregovarati s poslodavcem o svojim plaćama i uvjetima rada, te organizirati štrajk ako se s njim ne mogu dogovoriti o ovim pitanjima.
Učlani se